Hulp vragen

U kunt bijvoorbeeld hulp vragen als:
  • een ongeneeslijk zieke cliënt thuis wil sterven
  • hij of zij niet meer alleen gelaten kan worden
  • uzelf en de eventuele andere mantelzorgers overbelast raken of ondersteuning kunnen gebruiken
  • er weinig mantelzorgers zijn

In principe kan iedereen een aanvraag voor hulp doen; de cliënt zelf, de mantelzorg (familie, vrienden, buren), de thuiszorg (wijkverpleegkundigen), de huisarts, de verpleegkundigen van het ziekenhuis. Kortom, iedereen die bij uw situatie betrokken is en ziet dat de zorg voor de terminale cliënt voor de mantelzorgers (te) zwaar wordt.

De coördinatoren van VPTZ Arnhem zijn 7 dagen per week tussen 10 en 18 uur bereikbaar zijn. Zij nemen de hulpaanvraag in behandeling en bemiddelen tussen de vrijwilliger en cliënt/mantelzorg. Ook bewaken ze de continuïteit en kwaliteit van de ingezette vrijwillige hulp.

Voor een aanvraag kunt u ons bellen op nummer: 06 5100 9572
Of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VPTZ Arnhem handinhand

Wanneer u om ondersteuning vraagt, maakt een coördinator met u een afspraak bij de toekomstige cliënt thuis. Samen met hem of haar spreekt u de situatie door. Welke hulp is nodig en hoe vaak? Op welke dagen en tijdstippen? Zijn er wensen ten aanzien van de persoon van de vrijwilliger, enzovoort?

In principe zijn we maximaal voor twee dagdelen en twee nachten per week beschikbaar op één adres. Afhankelijk van wensen en mogelijkheden kan dit meer of minder zijn. De hulp die VPTZ biedt, is altijd maatwerk.